Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:42

Συνάντηση μητροπολίτη Κερκύρας με Υφυπουργό Τουρισμού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τα ανοίγματα της μητρόπολης στη Ρωσία και τη Ρουμανία για την ενίσχυση της προσέλευσης τουριστών στο νησί τόνισε ο μητροπολίτης Κερκύρας, Νεκτάριος, στον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Κερκύρας στο επισκοπείο του νησιού, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας, Στέφανο Γκίκα, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Λούλη, την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον μητροπολίτη Κερκύρας για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης να ενισχύσει τα προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού αλλά και γενικότερα το έργο της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι η Εκκλησία προϋπήρχε ως θεσμός του νεοελληνικού κράτους και γι’ αυτό δεν πρέπει να αμφισβητείται ο ρόλος και η συνεισφορά της στην ιστορία, την παράδοση και τις προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Κερκύρας εξέφρασε στον Υφυπουργό Τουρισμού τους προβληματισμούς του σχετικά με τις δυνατότητες της Κέρκυρας να αξιοποιήσει τον φυσικό, τον πολιτιστικό και τον θρησκευτικό της πλούτο, προς ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ο κ Νεκτάριος ανέφερε στον Υφυπουργό τις κινήσεις της μητρόπολης Κερκύρας προς την Ρωσία και την Ρουμανία, οι οποίες εγκαινίασαν έναν ενισχυμένο θρησκευτικό τουρισμό, που βοήθησε πολύ το νησί στα χρόνια της κρίσης, όπως είπε.

Η μητρόπολη Κερκύρας, μάλιστα, διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ρωσικών για αρχάριους, στην προσπάθειά της να φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς και να ενισχύσει τον θρησκευτικό τουρισμό του νησιού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ