Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:24

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Υπουργό Παιδείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μέσα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας της Εκκλησίας της Κύπρου με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προσέφερε γεύμα την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, σε Επιθεωρητές και Λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Του γεύματος προηγήθηκε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, με θέμα «Οι κοινωνικές αξίες στα όρια της χριστιανικής ηθικής και οντολογίας». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο αληθινά και γνήσιος χριστιανός είναι αυτός που προσωποποιεί στη ζωή του αδελφού του τον ίδιο τον Θεό αγαπητικά. Η αγάπη αποτελεί την ταυτότητα της οντολογικής παρουσίας του Θεού στη ζωή των ανθρώπων. Η αγάπη προς τον πλησίον αποτελεί το κατ’ εξοχήν αξίωμα, μέσα απ’ αυτό επιτυγχάνεται το χριστιανικό ήθος.

Ακολούθως, ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη φιλοξενία. Ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι η συνάντηση αυτή είναι ακόμη μία δραστηριότητα η οποία αναδεικνύει το διαχρονικό ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τα θέματα της παιδείας. Τέλος, υπογράμμισε ότι επιθυμία του ιδίου και των συνεργατών του είναι να υπάρχει ανοικτό κανάλι επικοινωνίας του Υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία, της οποίας πάντοτε λαμβάνονται υπ’ όψη και οι απόψεις και οι εισηγήσεις. Διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι όχι μόνο θα συνεχίσει η άριστη συνεργασία του Υπουργείου με την Εκκλησία, αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για ενδυνάμωση της συνεργασίας αυτής.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την παιδεία και τόνισε ότι στόχος της παιδείας είναι να προσφέρει γνώσεις αλλά και ήθος. Με τις γνώσεις χωρίς το ήθος δεν ολοκληρώνεται ο άνθρωπος. Περαίνοντας, διαβεβαίωσε για την στήριξη της Εκκλησίας στο έργο της εκπαίδευσης. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις επιτυγχάνεται η συναντίληψη και η συνεργασία στο επίπεδο της εκπαίδευσης των νέων παιδιών, των αυριανών πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατία.

Εκ του Γραφείου Εκκλησιαστικής Κατηχήσεως και Διακονίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ