Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:21

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος και η κυρία Κονιόρδου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Έκθεση που πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών υπό τον τίτλο “Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο”, η οποία αναφέρεται στο μνημείο και στο σημαντικό έργο αποκατάστασής του που πραγματοποιήθηκε από Έλληνες επιστήμονες.

Η Υπουργός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από την Ι.Α.Α. για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την εν λόγω έκθεση και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου στα Ιεροσόλυμα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η κυρία Αντωνία Μοροπούλου, επικεφαλής της διεπιστημονικής επιτροπής που ανέλαβε την αναστήλωση του μνημείου και άλλοι ειδικοί που συνέβαλαν στην επιτυχή του ολοκλήρωση.

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος / Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ