Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:40

Συμπαραστάτης σε όσους επλήγησαν από την κρίση η μητρόπολη Ιεραπύτνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τρόφιμα για τους οικονομικά ασθενέσθερους συμπολίτες μας που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών διένειμε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας για τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Βασικά είδη διατροφής, και συγκεκριμένα δύο (2) τόνοι νωπό κοτόπουλο και περίπου τρεισήμισι (3,5) τόνοι ρύζι και μακαρόνια, θα διανεμηθούν μέσω των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως σε 615 οικογένειες και 1.600 άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.α.) σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια, με δαπάνες του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία η Ακρωτηριανή».

Η παραλαβή των προϊόντων έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12 στην πόλη της Σητείας από την αίθουσα του Συσσιτίου του Ιδρύματος για τις Ενορίες της Επαρχίας Σητείας και το μεσημέρι της Τρίτης 29/12 από την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για τις Ενορίες της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας.

Tην ίδια ημέρα, στην Ιεράπετρα, αντιπροσωπεία Αστυνομικών Υπαλλήλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ιεράπετρας, αποτελουμένη από τον Υπαστυνόμο Β΄ κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο, Αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας, και τον Ανθυπαστυνόμο κ. Νικόλαο Τζουμάκα, Γραμματέα του Α.Τ., προσκόμισαν διάφορα είδη τροφίμων (γάλα, αλεύρι, φακές, ζάχαρη, ρύζι, μακαρόνια), τα οποία συγκέντρωσαν οι συνάδελφοί τους από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης και τα παρέδωσαν στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο, ώστε και αυτά να διανεμηθούν από τις Ενορίες της περιοχής σε ευπαθείς ομάδες συντοπιτών μας.

Οι Εφημέριοι και μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων παρέλαβαν τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους καταγεγραμμένους Ενορίτες που χρήζουν βοήθειας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» κ.κ. Ευγένιο, απευθύνοντας ευχαριστίες στον Σεβ. Ποιμενάρχη και για αυτή την πράξη φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης της Τοπικής Εκκλησίας προς τους ενδεείς απόρους και νεοπτώχους συνανθρώπους μας, προκειμένου και αυτοί να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη αγαθά διατροφής κατά τις ημέρες των εορτών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ