Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:31

Συλλυπητήρια Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με επιστολή, την οποία απέστειλε την 13η Μαΐου 2019 προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε την βαθεία του λύπη για την τρομοκρατική επίθεση στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Σελευκουπόλεως και τον θανάσιμο τραυματισμό οκτώ παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου.

Το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου είναι το εξής:

«Μετά βαθυτάτου πόνου ψυχής επληροφορήθημεν περί της τρομοκρατικής επιθέσεως εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Σελευκουπόλεως, κατά την διάρκειαν λειτουργίας του Κατηχητικού Σχολείου.

Το ημέτερον ψυχικόν άλγος κατέστη έτι βαρύτερον εκ του θανάτου οκτώ παιδίων, άτινα παρηκολούθουν το μάθημα της Κατηχήσεως.

Διά μίαν εισέτι φοράν διαπιστούμεν τα τραγικά αποτελέσματα του θρησκευτικού μίσους, όπερ τυφλοί τον ανθρώπινον νουν και καθιστά τον άνθρωπον δαιμονιώδη, ικανόν ίνα σκορπίζη τον θάνατον και την ανείπωτον θλίψιν.

Δεχθήτε, Μακαριώτατε, τας ημετέρας ειλικρινείς ευχάς συμπαθείας προς Υμάς, προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Επιφανείας κύριον Νικόλαον, ως και προς τας οικογενείας των κεκοιμημένων παιδίων, μετά των ημετέρων προσευχών προς τον Αναστάντα Κύριον της Δόξης, όπως παρηγορήση τας ψυχάς των πενθηφόρων γονέων και συγγενών των ήδη απολαυόντων την Επουράνιον Βασιλείαν παιδίων των και χαρίση την υγίειαν εις τα λοιπά τραυματισθέντα τέκνα των.

Επί δε τούτοις, την Υμετέραν θεοτίμητον και πεφιλημένην Μακαριότητα αύθις περιπτυσσόμενοι εν Κυρίω Αναστάντι, φιλαδέλφως κατασπαζόμεθα Αυτήν φιλήματι αγίω και διατελούμεν

Αγαπητός εν Κυρίω αδελφός

† Ο Αθηνών Ιερώνυμος Β’, Πρόεδρος»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ