Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 16:01

Συλλείτουργο στην Παναγία τη Βουρλιώτισσα – Θυρανοίξια από τον Αρχιεπίσκοπο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Φιλαδέλφεια, εορτάζοντας τη Σύναξη της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, την θαυματουργή και περίπυστη εικόνα, φερμένη από τα αγιασμένα χώματα της Μικράς Ασίας.

Στη Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένοι από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτης, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας π. Επιφάνιο και άλλους ιερείς.

Ο κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο και του παρέδωσε ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Βουρλιωτισσας.

Στην ομιλία του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής, η οποία φέρει μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες, ως σύμβολο προσφυγιάς. Κατέληξε λέγοντας ότι “μέσα από την εικόνα αναβλύζει η ελπίδα. Πίστη, ελπίδα και αγάπη χρειάζεται.”

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους συλλειτουργουντες αρχιερείς και πατέρες, ενώ ευχήθηκε να “Έχουμε όλοι μας τη σύνεση, την προσοχή και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καιροί μας”.

Λίγο πριν την απόλυση ο κ. Ιερώνυμος, σε μια ιστορική στιγμή για την ενορία που φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής, τέλεσε τα θυρανοίξια του νέου σπιτιού της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης, που βρίσκεται εντός του Ναού. Τέλος, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους κεκοιμημένους Μικρασιάτες Βουρλιώτες.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας κ. Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, καθώς και μέλη Μικρασιατικών σωματείων .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ