Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:30

Συγχαρητήριο γράμμα του Μητροπολίτη Γαλλίας προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους της Συνέλευσης των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας όπου έχω την τιμή να προεδρεύω, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πρόσφατη εκλογή σας στο ύπατο αξίωμα του γαλλικού κράτους .

Μετά από μια περίοδο κοινωνικής πόλωσης είναι καιρός για ενότητα και ελπίδα. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να προτάσσουμε την κόκκινη σημαία του φόβου και του μίσους, αλλά μάλλον συμφέρει να προωθούμε τη λαϊκή ενότητα. Η εμπιστοσύνη που σας δόθηκε από την πλειοψηφία των Γάλλων, αποτελεί μια πρόσκληση για οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αγώνα κατά της τρομοκρατίας και κοινωνική συνοχή.

Στο τέλος της ομιλίας σας, το βράδυ της εκλογής σας, μιλήσατε για την αγάπη. Αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη απήχηση στον Χριστιανισμό ως μια έκκληση για ενότητα, ακολουθώντας το παράδειγμα του αποστόλου Παύλου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γαλλία δεν είναι μεγάλη σε πληθυσμό, ωστόσο η πνευματική και πολιτιστική επιρροή της την καθιστά ένα σημαντικό παράγοντα της θρησκευτικής σκηνής της χώρα. Επίσης, στα πλαίσια του λαϊκού κράτους, η εκκλησία μας μπόρεσε να βρει στη Γαλλία εύφορο έδαφος για να στηρίξει τους πολυάριθμους εξόριστους και μετανάστες Ορθοδόξους στη χώρας μας, που βρίσκουν εδώ καταφύγιο για πάνω από εκατό χρόνια. Η Ορθοδοξία στη Γαλλία δεν αποτελεί μια θρησκεία της Διασποράς, αλλά απαλλαγμένη από καταστάσεις πιέσεων, κοινοτικούς εγκλωβισμούς και κοινωνιολογικές αλλαγές, εκφράζει την επιστροφή στην ουσία της πίστεως. Για αυτό το λόγο η Εκκλησία μας, επιθυμώντας να είναι ενεργή στο θρησκευτικό πλαίσιο και στην ενίσχυση της κοινωνίας, τάσσεται καθαρά υπέρ της διάκρισης των εξουσιών.

Εκφράζοντας τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναμένοντας να σας παρουσιάσουμε προσωπικά την κοινότητά μας, παρακαλώ να λάβετε, κύριε Πρόεδρε, τις πιο εγκάρδιες ευχές μου.

+Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ,
Πρόεδρος των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ