Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:30

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Ιωάννη Βασιλείου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου ιερούργησε σήμερα, Κυριακή Δ’ Νηστειών (22 Μαρτίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας ήλθε στο Αγρίνιο για να μετάσχει στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Βασιλείου, πατρός του κ. Γεωργίου Βασιλείου, Διευθυντού του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά το κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Γλυφάδας ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Κοσμά, για την κανονική του άδεια, χαρακτηρίζοντάς τον «επίλεκτο μέλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος» που με το αξιόλογο ποιμαντικό και κοινωνικό του έργο δίνει μαρτυρία αληθούς πίστεως στην σύγχρονη εποχή μας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να πλησιάσει η κοινωνία μας τον Χριστό για να μπορέσει να ξεπεράσει τα σύγχρονα προβλήματα. Ειδική αναφορά έκανε στο ρόλο των γονέων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, που αποτελούν το αύριο και την ελπίδα του τόπου μας και συνέστησε στους γονείς να εμφυσήσουν την εν Χριστώ ζωή στα παιδιά τους, γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγούμε από τους σύγχρονους λαβυρίνθους, τόσο της οικονομικής, όσο κυρίως της πνευματικής κρίσης, την οποία διερχόμαστε ως λαός.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος και οι εφημέριοι του Ναού, ενώ παρέστη και η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα. Μαρία Αντωνιάδου.

Κείμενo – Φωτογραφίες: Βασίλης Μυλωνάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ