Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 2:34

Συγκίνηση στην πρώτη χειροτονία του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την πρώτη του χειροτονία τέλεσε σήμερα το πρωί ο νεός βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Ευρίπου κ. Χρυσόσοτομος.

Ο κ. Χρυσόσοστομος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Κολωνού, όπου τέλεσε μέσα σε κλίμα συγκίνησης την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Σταύρου Μπαράκα.

Παρευρέθησαν αρκετοί ιερείς από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες Μητροπόλεις και εκατοντάδες πιστοί.

Στην χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος ιερέας αναφέρθηκε στους πνευματικούς του δεσμούς με το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στην Πλατεία Αμερικής, τον μακαριστό γέροντα Γαβριήλ Τσάφο, τον μακαριστό Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη καθώς και τον προσφάτως εκδημησαντα αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κλήμη Φιλίππου και την μεγάλη μικρασιατική αγκαλιά του, που αγκάλιαζε όλους όσους προσέτρεχαν στην βοήθεια του.

Ο νέος πρεσβύτερος, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Πρωτοσύγκελλο Επίσκοπο Θεσπιών και τον αρχιθύτη της σημερίνής Θείας Ευχαριστίας Επίσκοπο Ευρίπου Χρυσόστομο, ευχαρίστησε την κατά σάρκα οικογένειά του, επίσης την Γερόντισσα Φιλοθέη του Ησυχαστηριου Παναγίας Βρυούλων καθώς και τον πνευματικό του πατέρα αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Παπασαραντη.

Ο Επίσκοπος Ευρίπου αντιφωνόντας στο λόγο κάλεσε τον νέο ιερέα να παραμείνει ταπεινός και απλός. “Μείνε ταπεινός αδελφέ Σταυρε και αυτό να διδάσκεις στους άλλους. Κρύψε τον εαυτό σου ώστε να φαίνεται μόνο ο Χριστός. Κέντρο όλων είναι ο Χριστός και στο όνομά Του γίνονται όλα, ενώ ανέφερε μια φράση του Αγίου Ιουστίνου του Πόποβιτς “Η ορθόδοξια δεν είναι βιβλιοθήκη για να μελετήσεις, αλλά βίωμα για να το ζήσεις”.

Λίγο πριν την απόλυση τελέσθηκε τρισάγιο εις μνήμην του μακαριστού αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κλήμεντος Φιλίππου, που διακόνησε επι πολλά ετή ως εφημέριος του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ