Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:31

Συγκέντρωση πιστών στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε μία άκρως εποικοδομητική συζήτηση, όπου ακούστηκαν αρκετές αλλά και διαφορετικές απόψεις, εξελίχθηκε η χθεσινή συγκέντρωση που συγκάλεσε ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιος Λιακόπουλος με αντικείμενο τον τρόπο διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές επιλογές οι οποίες έχουν ως στόχο την αποδόμηση της χριστιανικής πίστεως αλλά και την κατάρρευση των ηθικών αξιών και ιδεών τής ελληνικής κοινωνίας.

Παρά το γεγονός ότι χθες το απόγευμα τα καταστήματα της πόλεως ήταν ανοιχτά, δεκάδες ενορίτες και μη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, μεταξύ αυτών και το διοικητικό συμβούλιο της Χριστιανικής Ενώσεως Αιγίου, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του πατρός Αθανασίου, ο οποίος τους ευχαρίστησε από καρδιάς για τη συμμετοχή τους.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να επικοινωνήσουμε μέσω διαλόγου για την επιχειρούμενη τα τελευταία χρόνια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να… εξαφανίσει το τρίπτυχο αξιών με το οποίο μεγαλώσαμε και κάποιοι εξ ημών συνεχίζουμε να μεταλαμπαδεύουμε και στις επόμενες γενιές, το γνωστό ΄΄πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια΄΄. Αυτές, λοιπόν, τις αξίες κάποιοι έχουν βαλθεί να αποδομήσουν, ψηφίζοντας στη Βουλή διάφορα νομοθετήματα που σκοπό έχουν να νομιμοποιούν παρά φύση καταστάσεις. Μία εξ αυτών είναι και το νομοσχέδιο περί διόρθωσης φύλου, με το οποίο εμείς, ως Εκκλησία, είμαστε κάθετα αντίθετοι», σημείωσε αρχικά ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε από τους παρευρεθέντες να πουν την άποψή τους πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Έπειτα από σχεδόν δυόμιση ώρες γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου, αποφασίστηκε η συγκέντρωση – συζήτηση να επαναληφθεί την Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, στις 6μ.μ. και πάλι στον χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, ώστε εκεί να ληφθούν τα όποια μέτρα διαμαρτυρίας απέναντι στις ατυχείς αυτές κυβερνητικές ενέργειες.

Μάλιστα, ο π. Αθανάσιος απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις Αρχές της πόλης, από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο μέχρι ακόμα και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να τεθεί προς έγκριση ένα από κοινού πλαίσιο αντίδρασης στις βιαστικές και ανώριμες αυτές επιλογές των κυβερνώντων που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν ένα άλλο κλίμα και ένα άλλο ήθος στην Ιστορία, την Παράδοση, τον Πολιτισμό και την Ταυτότητα των Ελλήνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ