Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:26

Στο ναό του Ευαγγελιστή της αγάπης, χοροστάτησε ένας ιεράρχης της αγάπης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον αρχηγό της Θεολογίας, τον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου, Ευαγγελιστή Ιωάννη , τίμησαν απόψε στο Περιστέρι και τον φερώνυμο ναό στα Νέα Σεπόλια.

“Στην ενορία όπου εορτάζεται ο Ευαγγελιστής της αγάπης χοροστάτησε σήμερα ένας ιεράρχης της αγάπης”. Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος Κωνσταντίνο, ο παιδικός του φίλος και προϊστάμενος του Ναού, π. Χερουβείμ Μεστούσης στο αποψινό πανηγυρικό εσπερινό. Τον καλωσόρισε λέγοντας πως “η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη απόψε” ενώ πρόσθεσε πως “η ανύψωσή σας σε Επίσκοπο δεν έχει αλλοιώσει ούτε το χαμόγελό σας, ούτε και την καρδιά σας”

Ο κ. Κωνσταντίνος αποδεχόμενος την πρόσκληση να προεξάρχει του πανηγυρικού εσπερινού, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον π. Χερουβείμ αλλά και τον Μητροπολίτη Περιστερίου για την άδεια να χοροστατήσει, μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση στους ενορίτες για τον συμμαθητή του και εφημέριο του ναού, που όπως είπε “30 χρόνια τώρα είναι υπεύθυνος για την σωτηρία της ψυχής σας.”

Για να συμπληρώσει πως “ακόμα και σήμερα ισχύει η φράση του Αποστόλου Παύλου “η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει” ευχόμενος ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος να δείχνει σε όλους τον δρόμο της αγάπης”.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Μεγάρων Μακάριος Μάτσος, αναφερόμενος στο θαυμαστό γεγονός της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά για τον Ευαγγελιστή της αγάπης την εξής φράση “Η αγάπη ποτέ δεν πεθαίνει, δε την σκιάζει κακία καμιά”.

Έψαλε η πολυμελής χορωδία του Πρωταψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ