Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:53

Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επιστρέφοντας εκ Φαναρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καθώς την περίοδο αυτή μετέχει ως Συνοδικό Μέλος εις την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετέβει εις το Άγιον Όρος, μετ΄ ολιγομελούς ομίλου προσκυνητών. Κατά το διήμερο προσκύνημα του ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου και ευχήθηκε εις τον άγοντα τα ονομαστήρια του Παν. Καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Εφραίμ, και προεξήρχε της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος και του Θεοφιλεστάτου Χωροεπισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Προσκύνησε επίσης και την Παναγία την Γερόντισσα εις την Ι. Μονή Παντοκράτορος, όπου και προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών (παλαιό Ημερολόγιο), συλλειτουργούντος και του Καθηγουμένου της Μονής Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Γαβριήλ. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει μετά των Καθηγουμένων των δύο Ι. Μονών τις οποίες και επισκέφθηκε, Παν. Αρχιμανδριτών κ. Εφραίμ και κ. Γαβριήλ, να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, ως επίσης και μετά των Πατέρων των Ι. Μονών.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον και Επίσκοπο του Αγίου Όρους, δια την ευλογητική άδεια και τις πολλές ευχαριστίες του προς τους Καθηγουμένους Γέροντες Εφραίμ και Γαβριήλ, δια την αβραμιαία δοχή, εγκάρδια φιλοξενία, κυρίως όμως δια την αίσθηση, ως σημείωσε, ότι βρίσκεται «εις τόπο οικείο όπου βιώνεται με τρόπο αυθεντικό η ομορφιά της πίστεως μας και διαφυλάττεται ως θησαυρός πολύτιμος και ατίμητος, ιερά παρακαταθήκη για ολόκληρη την οικουμένη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ