Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:13

Στον Πάπα η Ιεραρχία των Ρωμαιοκαθολικών της Ελλάδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στη Ρώμη μετέβησαν οι Επίσκοποι της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος στο πλαίσιο του προσκυνήματος στους Τάφους των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Το ταξίδι που ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, ήταν προγραμματισμένο στο πλαίσιο της υποχρέωσης που διατηρεί κάθε Επίσκοπος να συμμετέχει στο προσκύνημα στους Τάφους των Κορυφαίων Αποστόλων κάθε πέντε χρόνια, γεγονός που τονίζεται σε σχετική ενημέρωση της Καθολικής Ιεραρχίας προς το πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στη Ρώμη μετέβησαν συνολικά τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, τα οποία είναι: Ο π. Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου, Αποστολικός Τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου, Σεβ. Νικόλαος Πρίντεζης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών,Σεβ. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο Επίσκοπος των Καθολικών Σύρου, Σεβ. Πέτρος Στεφάνου, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών, Σεβ. Νικόλαος Φώσκολος, ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Σεβ. Ιωάννης Σπιτέρης, ο Έξαρχος Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδας, Σεβ. Δημήτριος Σαλάχας και ο Έξαρχος Αρμενίων Καθολικών Ελλάδας, Σεβ. Νισάν Καρακεχεγιάν.

Πλούσιο πρόγραμμα και πολλές συναντήσεις

Κατά τις δύο πρώτες ημέρες της παραμονής τους, ακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με σημαντικές εκδηλώσεις θρησκευτικού χαρακτήρα αλλά και συναντήσεις, με κορυφαία την προσωπική συνάντηση που είχαν με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ειδικότερα, οι Ιεράρχες την πρώτη ημέρα τέλεσαν ιερό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου στο Ναό της Ρώμης ενώ πραγματοποίησαν κι επίσκεψη στο Consiglio per L’ unita Dei Cristiani. Στο Ποντιφίκιο Συμβούλιο για την ενότητα των Εκκλησιών είχαν συνεργασία με τον προϊστάμενο του Συμβουλίου και τους συνεργάτες του ενώ το ίδιο πρωί, η Ιεραρχία επισκέφθηκε τη Ρωμαϊκή Σύνοδο για την Καθολική Πίστη όπου αναπτύχθηκε συζήτηση για αρκετά ποιμαντικά ζητήματα. Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρώτο σύμβουλο της Ελλάδας παρά την Έδρα, Αθανάσιο Παρεσσόγλου, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύχθηκε ευρύτερη ενημέρωση.

Αύξηση αριθμού Καθολικών και μικτοί γάμοι

Αυξημένη δραστηριότητα υπήρξε για τους Επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας, μία ημέρα μετά, οπότε και – μετά την τέλεση του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου στην Βασιλική της Santa Maria Maggiore -, στο Ποντιφίκιο Συμβούλιο για τους μετανάστες τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της αύξησης του αριθμού των Καθολικών μεταναστών που έχει φθάσει στην Ελλάδα και αυτόματα πολλαπλασιάζει τις υποχρεώσεις της Εκκλησίας. Πλην του ανωτέρω θέματος, έγινε συνάντηση και για τα νομοθετικά κείμενα της Εκκλησίας, την επικαιρότητα των νόμων και των έργων καθώς και για την προώθηση του Κανονικού Δικαίου. Η προσοχή της Καθολικής Ιεραρχίας στράφηκε στο άρθρο που αφορά στην τέλεση μικτών γάμων, καθώς και στην εφαρμογή του. Αξίζει να σημειωθεί πως, στο Ποντιφίκιο Συμβούλιο Corunum είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για οικονομικά θέματα της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ τέλος, ακολούθησε επίσκεψη στο Ελληνικό Κολέγιο.

ΠΗΓΗ: Κοινή Γνώμη Κυκλάδων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ