Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:08

Στον ναό του Αγ. Ιωάννου του Ρώσου λειτούργησε ο μητροπολίτης Χαλκίδος την επέτειο της αγιοφανείας του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα – Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος και Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον πανηγυρίζοντα, επί τη επετείω της αγιοφανείας του Οσίου στην δεκαετία του 1950, Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους προαναφερθέντες κληρικούς, τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη – Εφημέριο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού και τον οικείο εφημέριο Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λοβέρδο.

Μετά την ανάγνωση της τεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Ματθ. 22, 2-14), ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε διδακτικότατο κήρυγμα προς τους πολυπληθείς πιστούς, αναλύοντας το περιεχόμενο του ευαγγελικού αναγνώσματος και τονίζοντας πως η κατακλείδα της περικοπής «πολλοί γαρ εισί κλητοί, ολίγοι δε εκλεκτοί» αποτελεί έναυσμα προβληματισμού για τον κάθε Χριστιανό ξεχωριστά.

Κλείνοντας, έφερε το παράδειγμα του Οσίου Ιωάννου, ο οποίος δια βίου απαντούσε θετικά στην πρόσκληση του Θεού και αγωνιζόταν πάντοτε, να φέρει το κατάλληλο ένδυμα γάμου, δηλαδή μια ένθεη ζωή και καλλιεργημένη ψυχή.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κατευόδωσε τους εκκλησιαζομένους πιστούς προς τα ίδια αφού πρώτα εξέφρασε τη χαρά και την ευαρέσκεια του για την ζωντανή και πληθωρική συμμετοχή τους στην πανήγυρη και στα τελούμενα.

Αμέσως μετά, η εκκλησιαστική επιτροπή παρέθεσε πρωινό στο Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του, κατά το οποίο ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με όλους τους έμμισθους και εθελοντές συνεργάτες της Ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ