Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:15

Στις 14 Μαΐου το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης στην Ελλάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος με αισθήματα τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον Τριαδικό Θεό, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έλευση, για πρώτη φορά στην Ιστορία, του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, από την Βενετία όπου βρίσκεται, στην Αθήνα.

Το μοναδικό αυτό κειμήλιο για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο σε Ανατολή και Δύση θα μεταφερθεί στην Ελλάδα την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και θα παραμείνει στην χώρα μας για έναν μήνα, έως τις 15 Ιουνίου.

Μαζί με το Ι. Λείψανο θα μεταφερθεί στην πατρίδα μας Σταυρός με Τίμιο Ξύλο εκ των λεγομένων «θησαυρών» της Βενετίας.

Η Αποστολική Διακονία, ο αρχαιότερος οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα έχει την ιδιαίτερη ευλογία, τιμή και ευθύνη της φιλοξενίας του Ι. Λειψάνου στον προσκυνηματικό Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, ομωνύμου Δήμου της Αττικής (δίπλα από το Αιγάλεω) όπου σε καθημερινή βάση θα τελούνται λατρευτικές συνάξεις προς τιμήν της μεγάλης αυτής Αγίας.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/5/2017 στις 18:30 επί της Ιεράς Οδού, μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω και εν πομπή θα μεταφερθεί στον προσκυνηματικό Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ και την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και άλλους επισήμους.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ενώπιον του ΠτΔ και των εκπροσώπων της Κυβερνήσεως, της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Διπλωματικού Σώματος.

Νωρίτερα το πρωί αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα μεταβεί στην Βενετία όπου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, θα παραδοθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος το σεπτό σκήνωμα το οποίο θα λιτανευθεί στο τους Ορθοδόξους Κληρικούς, στο Μεγάλο Κανάλι και εν συνεχεία μέσω ειδικής πτήσης θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Η έλευση του Ιερού Λειψάνου εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυση της Αποστολικής Διακονίας και τελούν κάτω από το γενικότερο σύνθημα «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ