Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:35

Στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία της ΔΣΟ για ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) υπό τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Αμανατίδη και τους συμβούλους της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστα Μυγδάλη και Καθ. Valery Alekseev, πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, 3 Ιουνίου 2015, συνάντηση με τους συμπροέδρους της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και τη θρησκευτική ανεκτικότητα (FoRB & RT) κ.κ. Peter van Dalen και Dennis de Jong, καθώς και με την επικεφαλής της Αμερικανικής Επιτροπής για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία (USCIRF) Δρ. Katrina Lantos Swett.

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικής ελευθερίας ανά τον κόσμο ενώ ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των χριστιανών της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Κατά την ομιλία του, εξάλλου, σε πυκνό ακροατήριο, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και τη θρησκευτική ανεκτικότητα (FoRB & RT), ο κ. Αμανατίδης τόνισε μεταξύ των άλλων την ανάγκη ενίσχυσης των κοινών πρωτοβουλιών του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά αναφέρθηκε επίσης στην σπουδαιότητα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου όλων των Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών που θα συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη το έτος 2016.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ