Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:52

Στιγμές με τα παιδιά της μητρόπολής του πέρασε ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Πεισώνα Διρφύων, όπου στο προαύλιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου έλαβε χώρα η Εορταστική Εκδήλωση για τη λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων για το έτος 2015-2016, των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Διρφύων.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Υπεύθυνο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διρφύων Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, πολλοί Ιερείς των Ενοριών και πολλοί χριστιανοί, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Κατηχητών και των παιδιών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Ντουμάνης.

Στην έναρξη της Εκδήλωσης ο συντονιστής της Εορτής και Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Πεισώνα Πρεσβ. Εμμανουήλ Βιολάκης, Οικονόμος καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς, τους Κατηχητές, τους εθελοντές και τους λοιπούς συνεργάτες για την πραγματοποίηση της Εορτής, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπο του μακαριστού Ιερέα Γεωργίου Τσουνή, ο οποίος, ως συντονιστής Νεότητος της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων, διαρκώς αγωνιούσε και μεριμνούσε τα των Κατηχητικών σε πολλές απομακρυσμένες Ενορίες της Περιφερείας του, αλλά και παλαιότερα, ως λαϊκός κατηχητής, συνεισέφερε αποτελεσματικά στο έργο υπέρ της νεότητας της Ενορίας του Πεισώνα.

Στην παράσταση συμμετείχαν παιδιά των Κατηχητικών των Ενοριών Βούνων, Αγίου Αθανασίου, Αμφιθέας, Καθενών, Καμπιών, Άνω Στενής, Λούτσης, Μίστρου, Πούρνου, Κάτω Στενής και Πεισώνα, παίζοντας μικρά θεατρικά, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς, ψάλλοντας και τραγουδώντας και προετοιμάζοντας γλυκίσματα και χειροτεχνίες που προσφέρθηκαν σε όλους στο τέλος της Γιορτής.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ενθουσιασμένος από το έργο των κατηχητικών σχολείων τα απεκάλεσε πνευματικές κυψέλες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την Εκδήλωση, με έκδηλη τη χαρά και την συγκίνηση στο πρόσωπό του ανέφερε πως τα παιδιά μας δίδαξαν ότι δεν έχουν ανάγκη μόνο από υλικά εφόδια, όπως νομίζουμε οι μεγάλοι, αλλά από πνευματική τροφή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος καταθέτοντας την εμπειρία του από τις συχνές επισκέψεις σε Σχολεία, τόνισε με έμφαση πως τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα με τη ζωή της Εκκλησίας, αλλά οι μεγάλοι, που συνήθως κωφεύουμε στα αιτήματα των νέων για πνευματικά εφόδια και τους παραγεμίζουμε τις ζωές με υλικά αγαθά και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, για να λύνουμε «εύκολα» τους προβληματισμούς τους.

Κλείνοντας, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Υπεύθυνο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, στους Ιερείς των Ενοριών, οι οποίοι, όπως τόνισε, εργάζονται φιλότιμα για τα Κατηχητικά, σε όλους τους Εθελοντές Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, που θυσιάζονται για το έργο της νεότητας της τοπικής Εκκλησίας ενώ συνεχάρη όλα τα παιδιά των Κατηχητικών για την θαυμάσια γιορτή που ετοίμασαν και παρουσίασαν, όπως και τους γονείς τους για την καθοδήγηση των παιδιών τους προς την Εκκλησία, επισημαίνοντας προς όλους πως η κάθε πνευματική πολιτιστική δράση είναι η μόνη λύση για το ζωντάνεμα της περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών των χωριών.

Την επομένη ημέρα το πρωί, Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό επισκέφθηκε, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Δοκού Χαλκίδος, όπου συναντήθηκε με τους καλούς διδασκάλους και τους μαθητές του Σχολείου, αλλά και τα μικρά παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 20ου Νηπιαγωγείου Δοκού Χαλκίδος, επί παρουσία και των Εφημερίων της Ενορίας Δοκού π. Γεωργίου Μωραΐτη και π. Ευαγγέλου Πράγια.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε η Διευθύντρια του Δημοτικού κ. Αναστασία Χατζημιχαηλίδου, εκφράζοντας την χαρά όλων για την παρουσία του Επισκόπου στο Σχολείο, ενώ αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε κι εκείνος την Διευθύντρια και όλους τους δασκάλους για την υποδοχή τους και τους συνεχάρη για το έργο τους και στη συνέχεια είχε ευχάριστο διάλογο με τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι ανταπέδωσαν την επίσκεψη τραγουδώντας του όμορφα τραγούδια.

Η επίσκεψη έκλεισε με το πρωινό κέρασμα, το οποίο παρέθεσε στον Σεβασμιώτατο ο Σύλλογος των Διδασκόντων, κατά την διάρκεια του οποίου υπήρξε παραγωγική και ουσιαστική επικοινωνία και διαπιστώθηκε, γι’ ακόμη μια φορά, ο στενός σύνδεσμος μεταξύ της τοπικής Εκπαιδευτικής Κοινότητος και της Τοπικής Εκκλησίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ