Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 16:50

Στη Λήμνο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στη Λήμνο βρίσκεται από το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Το ακριτικό νησί αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί ο κ. Ιερώνυμος, μετά την Ξάνθη και την Καβάλα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ταξίδεψε στη Λήμνο με το πλοίο της γραμμής από την Καβάλα.  Μόλις έφθασε στο νησί, επισκέφθηκε τον ναό του αγίου Παντελεήμονα καθώς και τον κεντρικό ναό του Κοντοπουλίου. Αύριο το πρωί αναμένεται να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο και το βράδυ θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Το πρωί της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συμμετείχε στη θεία λειτουργία στον ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Πηγάδια Ξάνθης όπου ιερούργησε ο οικείος μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

Μετά τη θεία λειτουργία, ο κ. Ιερώνυμος είχε συνάντηση με τις τοπικές αρχές καθώς και φορείς της Ξάνθης ενώ λίγο αργότερα αναχώρησε για την Καβάλα προκειμένου να μεταβεί στη Λήμνο. Στο λιμάνι της Καβάλας τον υποδέχθηκε ο οικείος μητροπολίτης κ. Στέφανος. Ο κ. Στέφανος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την έστω και σύντομη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο στην επαρχία του.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου το Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη ήταν ιδιωτική καθώς πραγματοποιήθηκε για την τέλεση του γάμου φιλικού του προσώπου.

Πηγή φωτογραφίας: limnosfm100.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ