Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:21

Στη Θράκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποιεί από τις 16-19 Απριλίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος συνοδεύεται από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη, τον Διευθυντή της ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και από άλλους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του. Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε την Κομοτηνή, όπου αναγορεύθηκε επίτιμος Διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ χθες, Κυριακή το πρωί, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Tο απόγευμα της Κυριακής Ε’ Νηστειών, 17 Απριλίου 2016 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετέβη από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη, όπου έγινε δεκτός με τιμές από το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ακολούθως ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον Στ’ και τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό Ναό.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο στην Αλεξανδρούπολη και τον ευχαρίστησε για την, παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του, έλευσή του στη Θράκη μας και για τη στάση και το χαρακτήρα που επιδεικνύει ως Προκαθήμενος της Ιεράς Συνόδου σε όλους όσους επιτίθενται στην Εκκλησία μας για διάφορα θέματα.

Αντιφωνώντας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο για την πρόσκλησή του να έλθει στην Αλεξανδρούπολη, τον επαίνεσε για το έργο που επιτελεί και τον ευχαρίστησε για τη σοβαρή συναντίληψη που επιδεικνύει στα σοβαρά ζητήματα της Εκκλησίας. Στη συνέχεια της ομιλίας του απέστειλε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς τους κατοίκους της Νοτίου Ελλάδος να μη λησμονούν τη Θράκη και τη σπουδαιότητα που έχει για την πατρίδα μας διότι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στη Θράκη χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Τελειώνοντας πνευματικά την ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα πέντε σκαλοπάτια με τα οποία μας προετοιμάζει η Εκκλησία μας για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στο τέλος παρέδωσε ως δώρο στον Μητροπολίτη μας έναν σταυρό ευλογίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως για λίγα λεπτά τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας, ενώ ακολούθως παρακάθισε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στον Ξενώνα του Αγίου Στεφάνου, παρουσία των τοπικών αρχών και δέχθηκε δώρα από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς.

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός»,

Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στο Ίδρυμα και είχε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς, τους ασθενείς και το προσωπικό. Ο Μακαριώτατος σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τον Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα παρέδωσαν ως δωρεά στο Ίδρυμα 4 παλέτες με φαρμακευτικό υλικό. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για το Διδυμότειχο, επόμενο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ