Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 17:03

Στην 4η τακτική σύνοδο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου ο Μητροπολίτης Ζάμπιας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο Midrand της Αφρικής πραγματοποιείται η 4η Τακτική Σύνοδος του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου. Η Τελετή Εναρξης πραγματαποιήθηκε χθες 9 Μαΐου 2017.

Στη σύνοδο με την ιδιότητά του ως Συνδέσμου-Συντονιστή της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο (PA.P.), συμμετέχει ο Μητροπολίτης Ζαμπίας & Μαλάουι κ. Ιωάννης.

Χαιρετισμός από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη Ζαμπίας & Μαλάουι εξ ονόματος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Ι.Α.Ο.)

Εξοχότατε , κύριε Πρόεδρε της Μπουρκίνα Φάσο,κύριε Πρόεδρε του Μαλάουι, κύριε Πρόεδρε του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, Αξιότιμοι βουλευτές του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου και διακεκριμένοι επισκέπτες

Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό της ηγεσίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) του γενικού γραμματέα κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης κ. Σεργκέι Ποπώφ. Σήμερα συνεδριάζει στην έδρα της ΔΣΟ στην Αθήνα η διεθνής γραμματεία και έτσι δεν κατέστει δυνατόν να βρίσκεται καμιά κοινοβουλευτική προσωπικότητα της ΔΣΟ εδώ μαζί σας . Επιφορτίσθηκε λοιπόν η μετριότητά μου να μεταφέρω τον χαιρετισμό αυτόν και την σφοδρή επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Τις τελευταίες μέρες συντελέστηκε ένα σημαντικό γεγονός στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου το Κάιρο. Με πρωτοβουλία του μεγάλου ιμάμη του Καΐρου Al Tayyeb προσκλήθηκαν και συναντήθηκαν σε συνέδριο ο Αγιότατος Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικ. Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β, και ο Ορθόδοξος Πατριάρχης των κοπτών Θεόδωρος. Η συνάντηση τα όσα ελέγχθηκαν και τα όσα διακηρύχθηκαν αποτελούν μια σαφή απάντηση όλων μας στην τρομοκρατία που έχει σαν αναφορά την θρησκευτική πίστη και τον θρησκευτικό φανατισμό.

Ακριβώς βασισμένοι στην ανάγκη να δώσουμε όλοι μαζί μια σαφή απάντηση με βάση την ειρήνη την αγάπη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο προς τον κάθε άνθρωπο και να αναδείξουμε τις ανάγκες των φτωχών του κόσμου, των προσφύγων, των παιδιών και γυναικών, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας αποφάσισε φέτος να οργανώσει την ετήσια γενική της συνέλευση στην Ρώμη. Με την ευκαιρία του κοινού εορτασμού του πάσχα φέτος και με την ευκαιρία των εορτασμών των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Κομίζω σήμερα πρόσκληση της ηγεσίας της ΔΣΟ προς τον εκλαμπρότατο πρόεδρο κ. Roger Nkodo Dang όπως παραστεί και ομιλήσει στην Γενική Συνέλευση που έχει σαν κεντρικό θέμα : «Η Χριστιανική διάσταση της παγκόσμιας κρίσης και τρόποι αντιμετώπισής της». («The Christian understanding of global crisis and ways to overcome it»)

Σας ευχαριστώ

Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ