Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:14

Στην Πύλο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας για την εορτή της Μεταμορφώσεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας η Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ναό στο κάστρο της Πύλου.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Ακολουθία, η οποία τελέστηκε στον πρόναο του ιστορικού Ναού, ο οποίος βρίσκεται υπό αναστήλωση.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε την ανάγκη μεταμόρφωσης και αλλαγής της ζωής και της πορείας μας. «Η κρίση που διανύουμε δεν είναι οικονομική αλλά πνευματική και ανθρωπιστική», σημείωσε χαρακτηριστικά στο λόγο του.

«Η έλλειψη ανθρωπιάς και προσφοράς στον συνάνθρωπο, αλλά και η ευημερία κάποιων εις βάρος των πολλών, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Χρειαζόμαστε άμεσα αναθεώρηση των αρχών μας, διαμορφώνοντας ένα καλύτερο μέλλον», είπε κλείνοντας το κήρυγμά του.

Το παρόν στον εορτασμό έδωσε ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Θεόδωρος Χαραμαράς, ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς και μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ