Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 2:44

Στην Πολωνία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Βαρσοβία βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Πολωνίας,.

Τον προκαθήμενο του Αλεξανδρινού Θρόνου υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα και στη συνέχεια συνόδευσαν στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στην πρωτεύουσα, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Σάββας.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Αρχιμανδρίτης κ. Σίλβεστρος.

Ακολούθησε Δοξολογία ενώ ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας καλωσόρισε τον Πατριάρχη Θεόδωρο εκφράζοντας την χαρά του για την έλευση του προκαθημενου του δευτερόθρονου Πατριαρχείου, προσφέροντάς του μια εικόνα της Αγίας Μαγδαληνής, προστάτιδας του καθεδρικού ναού.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε τον κ. Σάββα για τον θερμή υποδοχή, σημειώνοντας ότι η επίσκεψή του πραγματοποιείται με πνεύμα αδελφοσύνης ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του στο αλεξανδρινό θρόνο, των ερημίτων αγίων Αντωνίου και Παχωμίου.

Στο τέλος της Δοξολογίας, απονεμήθηκε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας το βραβείο Χέρια του Ελέους 2018 για την ανεκτίμητη συμβολή του στην ανάπτυξη της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρική.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας θα συνεχιστεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ