Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 8:18

Στην Παναγία Χρυσοπηγή της Σίφνου…

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα και την συμμετοχή μεγάλου πλήθους των Σιφνίων, εορτάστηκε η Παναγία η Χρυσοπηγή, ανήμερα της Αναλήψεως του Κυρίου.

Λίγο πριν τον πανηγυρικό εσπερινό πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Χρυσοπηγής, που μετέφερε από τις Καμάρες ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ και υποδέχθηκαν στον βράχο της Χρυσοπηγής οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος και Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ο οποίος στον θείο λόγο αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου που χαροποίησε τους Μαθητές με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, αλλά και στις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου που η Σίφνος εορτάζει παραμένει την θαυματουργική διάσωση της νήσου εκ του λοιμού και αποτελεί ελπίδα και η καταφυγή όλων των Χριστιανών.

Την κυριώνυμη ημέρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας Σίφνου, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεστώτος του Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ο οποίος ανέλαβε και την διακονία του Θείου Λόγου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους γραφικούς δρόμους της Απολλωνίας.

Φωτογραφίες: Ι. Μ. Σύρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ