Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 3:57

Στην πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Όταν από την καρδιά του ανθρώπου απουσιάζει η αγάπη, έρχεται η αλλοτρίωσή του», τόνισε το πρωί στην ομιλία του ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης από τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού επί της οδού Βουλιαγμένης, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο κ. Κλήμης τίμησε με την παρουσία του στον ναό τον επί τόσα χρόνια συνοδοιπόρο στην Ιερά Σύνοδο, Ά Γραμματέα Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, που, όπως είπε, η συνεργασία τους είναι άψογη.

Ο Αρχιγραμματέας, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου και προέτρεψε τους πιστούς να διώξουν από την καρδιά τους όλα τα πάθη και να βάλουν μέσα τους τον Χριστό.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πνευματική παρουσία του Αγίου Νικολάου Πλάνα, του απλού ιερέα της Αθήνας και στην μεγάλη ευτυχία να υπάρχουν τα λείψανά του στον ναό, ο Επίσκοπος Μεθώνης τον τιμά ιδιαίτερα, ενώ στο τέλος ζήτησε την ευχή του Αγίου μπροστά στο σκήνωμά του.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Κλήμη για τη λαμπρή παρουσία του και του ευχήθηκε σύντομα να χαρεί το αξίωμα του επαρχιούχου Μητροπολίτη.

Το απόγευμα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας, προς ευλογία των πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ