Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:29

Στην μεγάλη λιτανεία της Bruges παρέστη ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην μεγάλη λιτανεία της Bruges παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ Αθηναγόρας, συνοδευόμενος υπό του Αρχιδιακόνου του π. Φιλαδέφλου Καφαλή, το μεσημέρι της Πέμπτης, 25 Μαΐου 2017.

Παλαιό έθιμο της πόλης ορίζει την περιφορά του “Αγίου Αίματος”, την Πέμπτη της Αναλήψεως στους δρόμους και τα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης της Φλάνδρας, στο βορειοδυτικό Βέλγιο.

Κατά την Ρωμαιοκαθολική παράδοση, το “Άγιο Αίμα”, ύφασμα εμποτισμένο με το Αίμα του Σωτήρος Χριστού, δωρήθηκε από το Βατικανό στην πόλη της Bruges τον 13ο αιώνα και από τότε οι άρχοντες της πόλης, κλήρος και λαός καθιέρωσαν τη λιτανευσή του την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, η οποία τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε την Πέμπτη της Αναλήψεως για να συμπίπτει με την κρατική αργία. Η λιτανεία ξεκινάει από την Βασιλική του Αγίου Αίματος, όπου αρχικά παρουσιάζονται σκηνές από τη ζωή του Χριστού και στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή, η οποία διασχίζει όλη την πόλη για να καταλήξει στην πλατεία του Δημαρχείου όπου ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος ευλογεί τον λαό κρατώντας τη λειψανοθήκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου, ανταποκρινόμενος στη ευγενή πρόσκληση του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου της Μπρύζ, αφού παρακάθησε στο εόρτιο γεύμα που παρετέθη στην Επισκοπή συμμετείχε στον εορτασμό, αφενός μεν για να είναι ζωντανή η ορθόδοξη παρουσία στο σημαντικό αυτό γεγονός της πόλεως της Bruges, αφετέρου δε για να συνεχίσει τις καλές σχέσεις με την τοπική Εκκλησία, επ’ αγαθώ των Ορθοδόξων της περιοχής. Ο Μητροπολίτης Βελγίου είναι ο ιδρυτής της Ορθοδόξου Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρύζ και χρημάτισε πρώτος ιερατικώς προιστάμενος της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ