Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:06

Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μέλη της Ιεράς Συνόδου, ιερείς, μαθητές και πλήθος κόσμου επιφύλαξαν θερμότατη και εγκάρδια υποδοχή της Α.Μ. του Πατριάρχη Σερβίας κ. κ. Ειρηναίου στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 10.15 το πρωί.

Αμέσως μετά εψάλλη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, μετά το πέρας της οποίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προσφώνησε τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Ακολούθως ανήλθαν στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου ο Πατριάρχης δέχθηκε το χαιρετισμό κλήρου και λαού. Έπειτα πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου στο Μικρό Συνοδικό, στην παρουσία της Α.Μ. του Πατριάρχη Σερβίας κ. κ. Ειρηναίου και της Συνοδείας του.

Μετά τη Συνεδρία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρέθεσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή γεύμα προς τιμή του φιλοξενουμένου Πατριάρχη και της Συνοδείας του. Στο γεύμα παρακάθησαν επίσης μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Πηγή: Εκκλησία της Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ