Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:40

Στην “ενορία με την μεγαλύτερη ευταξία” ο Αρχιεπίσκοπος για την ακολουθία του Νυμφίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο ναό του αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι τέλεσε την ακολουθία του Νυμφίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος έφθασε στον ναό πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και τον γενικό αρχιερατικό πρωτ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη ενώ έγινε δεκτός από τον προϊστάμενο αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σαξαμπάνη και τους ιερείς του ναού.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στην ομιλία του, ευχήθηκε στο παριστάμενο εκκλησίασμα “να γιορτάσουμε μια ανάσταση σώματος και ψυχής το φετινό Πάσχα”.

Στο τέλος της ακολουθίας, απευθυνόμενος στον προϊστάμενο του ναού, ο οποίος τον καλωσόρισε ως πατέρα που επισκέπτεται την οικογένειά του, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι βρίσκεται στην ενορία με την μεγαλύτερη ευταξία, κάτι που υποδηλώνει την άριστη συνεργασία μεταξύ ιερέων και ενοριτών.

Μετά την ακολουθία, ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε λίγο χρόνο με τα παιδιά του κέντρου νεότητας της ενορίας του αγίου Αρτεμίου τα οποία τον υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά. Ο κ. Ιερώνυμος τους ευχήθηκε να έχουν πρόοδο στη ζωή τους καθώς κι ευλογημένο Πάσχα.

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος, σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, συνομίλησε με τις κυρίες που βοηθούν καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών του Φιλόπτωχου Ταμείου της ενορίας καθώς και με τους ιερείς του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ