Τρίτη 23 Απριλίου 2024 | 20:05

Στην Ελευθερώτρια Κοκκιναρά γιόρτασαν τον Άγιο Γρηγόριο τον Ε’

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Η κεντρική πύλη του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη παραμένει κλειστή και σφραγισμένη μέχρι και σήμερα, σε ένδειξη τιμής στον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους ανήμερα του Πάσχα το 1821.

Την δική της κλειστή πύλη και συγκεκριμένα τη μνήμη του εθνοιερομάρτυρα Αγίου Γρηγορίου του Ε΄, γιόρτασε σήμερα η Μητρόπολη Κηφισίας στον προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Ελευθερωτρίας στον Kοκκιναρά καί όχι στο παρακείμενο παρεκκλήσιο του Αγίου, το οποίο παραμένει πολλά χρόνια λόγω δικαστικών αντιπαραθέσεων με τον σύλλογο ανεγέρσεως του ναού.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος τέλεσε την θεία λειτουργία των προηγιασμένων τιμίων Δώρων, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο, την Πατριαρχία και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Γρηγορίου, προτρέποντας τους πιστούς, να διδάσκουν την νέα γενιά, τα ιερά και τα όσια της Θρησκείας και της Πατρίδος μας, δίδοντας ως παράδειγμα την προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ