Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 1:07

Στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου καί Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Ο Μακαριώτατος ευρισκόμενος στην Κρήτη αυτές τις ημέρες, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, αποδέχθηκε το κάλεσμα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου να επισκεφθεί καί το Ηράκλειο.

Ο Μακαριώτατος αφίχθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου, όπου, υπαντήθηκε από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, προσκύνησε τήν Τιμία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, μετέβησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά καί στό Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών», όπου ξεναγήθηκε, εκφράζοντας το θαυμασμό του για τα εκθέματα του Μουσείου.

Στη συνέχεια, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, κατά την οποία αναφέρθηκε στην πολύπαθη πορεία του και στις υπάρχουσες δυσκολίες της Εκκλησία την οποία διακονεί. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη στήριξή του στους αγώνες του Μακαριωτάτου.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Θεοδώρων όπου, μετά την υποδοχή από την Αδελφότητα, προσφέρθηκε γεύμα στους υψηλούς επισκέπτες.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε προσκυνηματικά την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Σαββαθιανών και το Ιερό Ησυχαστήριο Εισοδίων της Θεοτόκου Ροδιάς.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου ολοκληρώθηκε με δείπνο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, όπου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αποχαιρέτισε και ευχαρίστησε τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη και ευχήθηκε καλή δύναμη στους αγώνες και στη μαρτυρική Του πορεία.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ