Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 2:46

Στην Αθωνική Πολιτεία ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Αθωνική Πολιτεία βρίσκεται τις μέρες αυτές ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, προσκεκλημένος της Μονής Παντοκράτορος. Ο κ. Γαβριήλ συμμετείχε στην πανήγυρη της μονής για την εορτή της Μεταμορφώσεως.

Χθες, μεθεόρτιο ημέρα της εορτής της Μεταμορφώσεως για το Άγιο Όρος, ο κ. Γαβριήλ επισκέφθηκε την μονή Κουτλουμουσίου. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Καθηγούμενος της μονής Γέροντας Χριστόδουλος και ο Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, ο οποίος επί σειρά ετών επισκεπτεται την μονή όπου εκάρη μοναχός για τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας εξέφρασε τη συγκίνησή του που επισκέφθηκε ξανά την μονή Κουτλουμουσίου έπειτα από αρκετά χρόνια ενώ μετέφερε στον Καθηγούμενο και τους πατέρες της μονής όμορφες αναμνήσεις από τις προηγούμενες επισκέψεις του εκεί.

Απευθυνόμενος στον Γέροντα Χριστόδουλο, υπογράμμισε τις πνευματικές σχέσεις που συνδέουν την μητρόπολη Νέας Ιωνίας με την μονή Κουτλουμουσίου. Ακόμη, απηύθυνε πρόσκληση στον Γέροντα και τους πατέρες της μονής να επισκεφθούν την μητρόπολή του.

Κατά το αγιορείτικο κέρασμα που ακολούθησε, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ένας από τους νεότερους μητροπολίτες, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με έναν εκ των παλαιότερων, τον επίσκοπο Λαμψάκου, με τον οποίο γνωρίζονται από τα χρόνια της θεολογικής κατάρτισης του κ. Γαβριήλ στο Ινστιτούτο Θεολογικών σπουδών στο Σαμπεζύ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ