Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:00

Σταγών: “Να ανοίξουμε την καρδιά μας για να φωλιάσει μέσα μας το φως του Χριστού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στην εσωτερική κάθαρση και στην πνευματική αναγέννηση της ψυχής, αναφέρθηκε σήμερα το πρωί κατά την εορτή των Θεοφανείων, ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα.

«Σήμερα που αγιάζονται τα ύδατα και ολόκληρη η φύση, ο πραγματικός χριστιανός προσδοκά τον προσωπικό του φωτισμό και την πνευματική του αναγέννηση», σημείωσε ο κ. Θεόκλητος που προεξήρχε της θείας λειτουργίας των Θεοφανείων και της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού και πρόσθεσε πως «η χάρη του θεού φωτίζει την ψυχή μας με την μετάνοια των αμαρτιών μας».

Ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, που πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη και από κληρικούς και διακόνους της μητροπόλεως, υπογράμμισε πως «ο Χριστός έρχεται να ενώσει τους ανθρώπους, για αυτό θα πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά μας, ώστε το φως του Χριστού να φωλιάσει μέσα μας».

Κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος ευχήθηκε σε όλους το φως του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές τους και να ευλογεί τη ζωή τους.

Ακολούθησε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο στον πηνειό ποταμό στην γέφυρα της Διάβας, την οποία παρακολούθησαν οι αρχές της πόλης, εκπρόσωποι των κομμάτων, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και εκατοντάδες πιστοί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ