Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:46

Σπάρτη: Τα παιδιά μιας ενορίας δίνουν χαρά στους απόμαχους της ζωής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου παρουσίασε η Ενορία Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016 στο Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Με την άφιξή τους στο χώρο του Γηροκομείου, οι ενορίτες του Τσεραμιού παρέδωσαν διάφορα τρόφιμα που με ιδιαίτερη αγάπη είχαν συγκεντρώσει για τους ηλικιωμένους γέροντες καθώς και χρηματικό ποσό εκ μέρους του Φιλοπτώχου Ταμείου.

Όλοι έτυχαν θερμής υποδοχής από την διευθύντρια του Γηροκομείου κ. Τούλα Πανάγου, ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον εφημέριο του Τσεραμιού π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποίος, εκτός των άλλων, εξήγησε γιατί η εορτή της Μητέρας πρέπει να γιορτάζεται από τους ορθόδοξους χριστιανούς στις 02 Φεβρουαρίου αντί της δεύτερης Κυριακής του Μαΐου.

Στη συνέχεια, οι μαθήτριες του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας του Τσεραμιού, Βάλια Δημητρακοπούλου και Έφη Καρούνου, διάβασαν δύο όμορφα και συγκινητικά κείμενα που αναφέρονται στη μητέρα, ενώ η Ενοριακή Χορωδία του Τσεραμιού υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Χρύσας Μάνδρου και τη συνοδεία των μαθητών Αιμιλίας Σταυριανίδη και Γεωργίου Λάτση που έπαιξαν μπεντίρ και τουμπερλέκι, αντίστοιχα, τραγούδησε όμορφα τραγούδια που έχουν σχέση με τη μάνα.

Τέλος, τα παιδιά των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού, με επικεφαλής τις δύο κατηχήτριές τους πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση και νηπιαγωγό κ. Φανή Λάζαρη, προσέφεραν όμορφες καρτούλες σε σχήμα γλάστρας που τα ίδια με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη είχαν ετοιμάσει, μαζί με χειροποίητα σοκολατάκια που τα ίδια παρασκεύασαν την προηγούμενη μέρα, προσφέροντας έτσι χαρά και συγκίνηση σε όλες τις ηλικιωμένες γερόντισσες αλλά και σε όλο το προσωπικό του Γηροκομείου της Σπάρτης.

Φωτογραφίες: Τάκης Κούρος, Τόνια Βασιλάκου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ