Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:04

Σουηδίας: “Ποτέ δεν ένιωσα μόνος στην Θεία Λειτουργία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνέντευξη στον κ. Νικόλαο Κίτσιο παραχώρησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας, αμέσως μετά την χθεσινή Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Ο κ. Κλεόπας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δοκιμασία που υφίασταται όλος ο πλανήτης με την ασθένεια του κορονοϊού (Covid-19) και στις θείες λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Σε ερώτημα, για το πώς ένιωσε όταν λειτούργησε μόνος του, μπροστά σε άδεια καθίσματα, χωρίς κόσμο, ο Μητροπολίτης Κλεόπας απάντησε: “Ποτέ δεν είμαστε μόνοι, ιδιαίτερα μέσα στο ναό. Ο Χριστός είναι ο προσφερόμενος και διαδιδόμενος στην ευχαριστιακή σύναξη. Τα 8,000 άτομα που παρακολουθούσαν διαδικτυακά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία δεν ήταν απαθείς θεατές, αλλά μετείχαν προσευχητικώς.”

Σε άλλη ερώτηση, αν έχουμε να διδαχθούμε κάτι από την πανδημία, ο ιεράρχης της Σκανδιναβίας τόνισε πως πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες του κορωνοϊού στους τομείς της υγείας και της οικονομίας, υπάρχουν και κάποιες θετικές συνέπειες.

“Ο κατ᾽ οίκον περιορισμός μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με το “γνώθι σαυτόν”, να περιορίσουμε τις απρόσωπες διαδικτυακές φιλίες και να αναπτύξουμε αληθινές διαπροσωπικές σχέσεις και να επιτρέψουμε στην κτίση και τον πλανήτη μας, να ανασάνει.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ