Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:18

Σουηδίας Κλεόπας: “Η Εκκλησία είναι χώρος ηρωισμού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου “Οι άγιοι υπήρξαν οι μεγαλύτεροι ήρωες στην ιστορία της ανθρωπότητας και παρέδωσαν σε μας ένα καθημερινό παράδειγμα προς μίμηση. Ηρωισμός είναι η νοσταλγική προσέγγιση της θείας χάρης, που σμιλεύει χαρακτήρες, που σφυρηλατεί προσωπικότητες, που δημιουργεί ανθρώπινες αξίες”.

Στον ηρωισμό των Ελλήνων του ’40 αλλά και στον ηρωισμό που διέπει τους αγίους και μάρτυρες της Εκκλησίας μας αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας, κατά τον εορτασμό της Αγίας Σκέπης, και της εθνικής επετείου του ΟΧΙ στην Σουηδία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “Η Εκκλησία είναι χώρος ηρωισμού. Ηρωισμός και Ορθοδοξία είναι έννοιες ταυτόσημες”, ενώ πρόσθεσε πως “Οι ήρωες του ᾽40, οι άγιοι δηλαδή και αγωνιστές της εποχής εκείνης, βίωσαν την ελευθερία, ως εσωτερική απολύτρωση από το «εγώ», στη θέση του οποίου κυρίαρχη θέση πλέον είχε ο Θεός κι ο κόσμος ολόκληρος.»

Στους εορτασμούς ξεχωριστό τόνο έδωσε η υποδοχή αποτμήματος του λειψάνου του νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Στοκχόλμη, απο τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του Μητροπολίτη Σουηδίας.

Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, οι δυο Ιεράρχες συλλειτούργησαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια Ακολούθησε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, με τον Μητροπολίτη Κλεόπα να τονίζει μεταξύ άλλων «Τριπλή γιορτή σήμερα για την Μητρόπολη μας: η εορτή της Αγίας Σκέπης, η εθνική επέτειος του ΟΧΙ και η υποδοχή τμήματος του ιερού λειψάνου του νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Τρεις γιορτές με κοινό χαρακτηριστικό τον ηρωϊσμό. Ηρωίδα μητέρα και Σκέπη η Παναγία στο πλάι του Υιού της και το δικό μας, ηρωικό το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά και των Ελλήνων απέναντι στο διαταγή του Μουσολίνι, ηρωϊκή η στάση του Αγίου Γεωργίου ενώπιον του Καδή των Ιωαννίνων, αφού δεν αρνήθηκε την πίστη του στο Χριστό και μαρτύρησε γι᾽ Αυτόν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ