Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:46

Σκληρή αντίδραση Πισιδίας κατά “ιταμής επιστολής” του “επιτιµητή των πάντων” Ιλαρίωνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μια επιστολή «καταπέλτη» κατά του μητροπολίτη Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνα ο μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος λαμβάνει θέση στα όσα ακολούθησαν την αλληλογραφία του με τον επίσκοπο Μοζαμβίκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η οποία έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στις τάξεις των ιεραρχών πολλών Εκκλησιών.
Ο μητροπολίτης Πισιδίας απευθύνει την επιστολή του προς τον μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη, που ήταν ο πρώτος που αντέδρασε δι επιστολής στην κίνηση του μητροπολίτη Βολοκολάμσκ.

«Σας απευθύνω το γράµµα µου αυτό για να σας συγχαρώ εγκάρδια για την τεκµηριωµένη απάντησή σας στην ιταµή επιστολή, που κατά λάθος έστειλε σε Σας ο επιτιµητής των πάντων, ακόµη και του Οικουµενικού Πατριάρχου, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάµσκ κ. Ιλαρίων, …» γράφει ο μητροπολίτης Πισιδίας στον επίσκοπο Ζάμπιας για να ακολουθήσει ένα δριμύ κατηγορώ στο οποίο ψέγει εμμέσως πλην σαφώς τους επισκόπους που στηρίζουν την τακτική του Πατριαρχείου της Ρωσίας διότι όπως υποστηρίζει: «Δεν καταλαβαίνουν άραγε, το κακό που κάνουν όχι µόνον στο όλον Σώµα της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας, αλλά και ειδικότερα στην Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία, και ότι δεν βοηθούν την διοίκησή της να αλλάξει την λανθασµένη τακτική της, να συναισθανθεί τον σκανδαλισµό των πιστών, και τις διαιρέσεις που προξενούν µε την αποµάκρυνσή της από τις αρχές του Ευαγγελίου και την Ιερά Παράδοση της Μιάς Αγίας του Χριστού Εκκλησίας».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ