Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:49

Σιατίστης: Kομπλεξικός ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Εκκλησία στην πατρίδα μας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Το θέμα του χωρισμού κράτους – εκκλησίας και την επικείμενη συζήτηση περί συμφωνίας Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού σχολίασε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

Ο ιεράρχης της Μακεδονίας μιλώντας  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του «prlogos», χαρακτηρίσε κομπλεξικό τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η εκκλησία στην πατρίδα μας λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια να τεθεί στο περιθώριο ο κλήρος.

«Γιατί να εμπιστευτώ το κράτος το δικό μας; Πότε υπήρξε αξιόπιστο; Έγινε ένα θέμα για το ταμείο αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας , το οποίο ιδρύθηκε εδώ και τρία χρόνια επί Σαμαρά. Δυστυχώς στην πατρίδα μας ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η εκκλησία είναι κομπλεξικός” ενώ πρόσθεσε ότι «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά για 10.000 θέσεις εργασίας. Αυτοί οι κακοί παππάδες που τόσα χρόνια καταλαμβάνουν θέσεις, τώρα απελευθερώνονται.. Αυτή είναι μια ευθεία προσβολή στους ιερείς. Ποιον κοροϊδεύει;»

Ο κ. Παύλος τονίζει ότι η σημαντική αυτή συζήτηση έρχεται στο τέλος της θητείας της Κυβέρνησης, την χαρακτηρίζει προεκλογικό πυροτέχνημα και υποραμμίζει ότι η Εκκλησία δεν μπαίνει σε προεκλογικά παιχνίδια.

«Αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, έρχεται στο τέλος μιας κυβερνητικής θητείας, είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Μακάρι να μπορούμε να κουβεντιάσουμε κάποτε στα σοβαρά, όλα γίνονται επιπόλαια, βιαστικά χωρίς μελέτη. Την Παρασκευή που συνέρχεται η ιεραρχία θα συζητήσουμε. Δεν έχει η εκκλησία αντίρρηση, να συνεννοηθεί, αλλά δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε προεκλογικά παιχνίδια».

Τέλος ξεκαθαρίζει ότι η πληρωμή των ιερέων δεν γίνεται χαριστικά αλλά είναι εις ανταπόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

«Δεν μας κάνει χάρη, ούτε είναι επίδομα ελεημοσύνης. Η αξιοποίηση της περιουσίας είναι για να διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς από κράτος και εκκλησία. Επιφυλάσσομαι κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ το κράτος που δίνει αυτές τις υποσχέσεις και είναι διαχρονικά αναξιόπιστο, όταν μάλιστα διαπραγματεύονται για 10.000 οικογένειες»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ