Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:58

Σιατίστης: “Θέλουν τα παιδιά σας τα γκαρσόνια της Ευρώπης και τους σκλάβους των ισχυρών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον κίνδυνο απεμπόλησης της ιστορίας από τις νέες γεννιές, επεσήμανε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος.

Ο κ. Παύλος μιλώντας σε εκδήλωση για τον Παύλο Μελά στη Σιάτιστα τόνισε ότι “Θέλουν να σβήσουν αυτό το κομμάτι της ιστορίας. Τα παιδιά μας να μην μάθουν ούτε για το 1821, ούτε για το Μακεδονικό αγώνα. Θέλουν τα παιδά σας τα γκαρσόνια της Ευρώπης και τους σκλάβους των ισχυρών”.

Ο Μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά θέλοντας να αφυπνίσει τους γονείς που γαλουχούν τα μικρά παιδιά, είπε “Αν εσείς συμφωνήστε, τότε αφήστε τα να γίνουνε… αν όχι όμως, είστε εσείς που θα ξαναφτιάξετε το κρυφό σχολειό μέσα στο σπίτι σας. Για να μαθαίνουν από εσάς τα παιδιά σας, αυτά που τους κρύβει η επίσημη ελληνική Πολιτεία”

Ο κ. Παύλος έκλεισε λέγοντας πως “Ο Παύλος Μελάς αγωνίστηκε για αυτήν την πατρίδα. Δεν άφησε άλλους να αγωνιστούν. Αλλά θέλησε να γίνει ο ίδιος μέτοχος και μέρος αυτού του αγώνα. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες, είναι τα αρχέτυπά μας. Τέτοια παραδείγματα πρέπει να διδάσκουμε τα παιδιά μας. Όποιος έχει την αλήθεια την ιστορία και την ζωή, τότε δεν λυγίζεις, είσαι όρθιος, παλεύεις και νικάς. Ο θάνατος ενός ανθρώπου (του Παύλου Μελά) ξύπνησε την κοιμισμένη τότε Ελλάδα”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ