Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:44

Σε σχολικές μονάδες η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στοχεύοντας στην προαγωγή της υγείας στο παιδί και την οικογένεια και κατόπιν έκδοσης άδειας εισόδου στις Σχολικές Μονάδες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όπως και όλων των σχετικών εγκρίσεων από την Δνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, συνεχίζει τις προγραμματισμένες επισκέψεις της σε Σχολικές Μονάδες της ευρύτερης περιοχής η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Τις ημέρες αυτές επισκέφθηκε το 5/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά, όπου υλοποιήθηκε πρωτοβάθμια Ιατρική εξέταση στους 60 μαθητές του. Την Κινητή Ιατρική Μονάδα στελέχωσαν οι εθελοντές Ιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων: κ. Νικηφόρος Μαλακωνάκης, Παιδίατρος Κέντρου Υγείας Κισάμου, κ. Στυλιανός Παπαδάκης, Οδοντίατρος Κ. Υ. Κισάμου και ο κ. Μιχάλης Σταγκουράκης, Παιδίατρος. Στην δράση συμμετείχε και το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι Κισάμου» της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Η Ιατρική εξέταση από τον Παιδίατρο περιλάμβανε: έλεγχο ζωτικών σημείων, έλεγχο αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου, ακρόαση καρδιάς, πνευμόνων, έλεγχο βάρους, ύψους, έλεγχο ιστορικού εμβολιασμού, εξέταση με ωτοσκόπιο καθώς και εξέταση οφθαλμών με φως. Παράλληλα η εξέταση από την Οδοντίατρο περιλάμβανε: εκπαίδευση και έλεγχο ατομικά της στοματικής υγιεινής των μαθητών με επικέντρωση στην πρόληψη των νόσων της στοματικής κοιλότητας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές Ιατρούς σημείωσε:

«Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η πραγματοποίηση εξετάσεων πρωτοβάθμιας Ιατρικής περίθαλψης και πρωτογενούς πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας, η ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για την σημασία της πρόληψης, της προαγωγής προτύπων υγιούς διαβίωσης και γενικότερα η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, στοχεύει στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Ιατρικής περίθαλψης στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες των κατοίκων των ορεινών δυσπρόσιτων περιοχών οι οποίοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε οργανωμένες Μονάδες Υγείας.

Παράλληλα αποσκοπεί στην λειτουργία της σαν πόλος πρωτογενούς πρόληψης, κοινωνικής φροντίδας και συμβουλευτικής μέριμνας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, συμβάλλοντας στην ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτων πληθυσμών στις ιατρική περίθαλψη, στην ενημέρωση, την εκτίμηση των αναγκών υγείας τους, στην αποκατάσταση και υποστήριξη τους αλλά και τον προσανατολισμό του σε υπηρεσίες του συστήματος υγείας και κοινωνικής πρόνοιας όταν κρίνεται απαραίτητο», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εκφράζοντας, για πολλοστή φορά, ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ, «για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά της Κινητής Ιατρικής Μονάδας προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα, καθώς χάριν της Μονάδας δίδεται η δυνατότητα έμπρακτης προσφοράς αγάπης προς την μαθητιώσα νεολαία του τόπου, ως και προς τους εκατοντάδες εμπερίστατους και ανήμπορους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε οργανωμένες Μονάδες Υγείας και ανακουφίζονται μέσω των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Ιατρικής περίθαλψης που παρέχονται από την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ