Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:58

Σε λαϊκό προσκύνημα ο μακαριστός Καλλίνικος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κλήρος και λαός υποδέχθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στον Καθεδρικό ιερό ναό Παναγίας Τριάδος στον Πειραιά, το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

Μετά την άφιξη της σορού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τους μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στην συνέχεια το σκήνωμα του κυρού Καλλινίκου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα διαρκέσει έως και το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου στις 11 η ώρα, όπου θα ξεκινήσει και η εξόδιος ακολουθία, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και πλειάδας ιεραρχών.

Σήμερα και μεθαύριο το βράδυ θα τελεστούν δυο ιερές αγρυπνίες στον μητροπολιτικό ναό του Πειραιά, όπου θα βρίσκεται και το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη.

Να αναφερθεί ότι η σορός του μακαριστού Καλλινίκου θα ενταφιαστεί στην ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγία Χρυσοπηγή, που βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής, της οποίας υπήρξε κτήτορας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ