Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:16

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης ο Επιτάφιος Θρήνος στο Φανάρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε χθες το πρωί η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως, κατά την οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τον χειροποίητο κεντητό επιτάφιο, με το άχραντο σώμα του Κυρίου, περιέφεραν στο Ναό και τοποθέτησαν εντός του ανθοστολίστου Ιερού Κουβουκλίου, στο κέντρο του Σολέα, ο Μ.Πρωτοσύγκελλος Ανδρέας και ο Μ.Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και με τη συμμετοχή των κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής, οι οποίοι όλες αυτές τις ημέρες της Μ.Εβδομάδας έχουν στελεχώσει τα Πατριαρχικά αναλόγια μετά την αναγκαστική απουσία των Πατριαρχικών χορών.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά την περιφορά του Επιταφίου, εντός και εκτός του Πατριαρχικού Ναού.

Με αφορμή τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και ενόψει της εορτής της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε, κατά τη διάρκεια διαδοχικών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε, τις εγκάρδιες ευχές του Μητροπολίτη Τύχωνα, επί κεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Αμερική (OCA), του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, και του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Κωνσταντίνου Βλάσση.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού που τρέφουν προς την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και τους απένειμε την πατρική ευχή και Πατριαρχική ευλογία του. Ευχήθηκε δε ο Αναστηθείς Χριστός να χαρίζει σε όλους τους ανθρώπους υγεία και δύναμη, ιδιαιτέρως σε όλους όσοι δοκιμάζονται.

φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ