Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:48

Σε “Αποστολή” αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσκεψη εργασίας στην «Αποστολή» πραγματοποίησε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (Π.Σ.Ε) από τη Γενεύη υπό τον αντι-Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Π.Σ.Ε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σασσίμων κ. Γεννάδιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Γενικό Γραμματέα του Π.Σ.Ε. Νορβηγό Όλαβ Φύκσε Τβέϊτ (Olav Fykse Tveit) και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας κ. Marianne Ejdersten.

Η αντιπροσωπεία του Π.Σ.Ε. επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα, όπου θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους εκκλησιαστικούς και κρατικούς αξιωματούχους με σκοπό να συνδράμει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από τη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Η αντιπροσωπεία του Π.Σ.Ε. ενημερώθηκε διεξοδικά από το Τμήμα Προγραμμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας και τον Διεθνή Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Οργανισμό IOCC για τα προγράμματα και τις δράσεις της «Αποστολής» αναφορικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα αφ’ ενός, και την αντιμετώπιση της προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα αφ’ ετέρου.

Τα στελέχη της «Αποστολής» αναφέρθηκαν στις δομές α/βάθμιας υποδοχής και φροντίδος, που η «Αποστολή» και ο IOCC δημιουργούν από κοινού στη Χίο, Σάμο και Κω, καθώς επίσης και στις τεράστιες προκλήσεις της Ελλάδος στο θέμα της υποδοχής και φροντίδας των προσφύγων και μεταναστών με δεδομένο την οικονομική και κρίση της Χώρας και την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού. Από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι του Π.Σ.Ε. εξέφρασαν την ετοιμότητα του Συμβουλίου και των φιλανθρωπικών οργανισμών του να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να βοηθηθεί οικονομικά, ηθικά και πολιτικά η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της προσφυγικής έξαρσης.

Το Π.Σ.Ε. ιδρύθηκε το 1948 και αποτελεί τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο Οργανισμό δια-Χριστιανικής συνεργασίας παγκοσμίως. Εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας και συνεργάζεται με τον Ο.Η.Ε. και άλλους διεθνείς Οργανισμούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ