Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 14:16

Σαν σήμερα θα γιόρταζε ο Χριστόδουλος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κάτω από έναν συννεφιασμένο αττικό ουρανό, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, πνευματικά παιδιά και στενοί συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για να τιμήσουν την μνήμη του.

Ημέρα μνήμης η σημερινή, καθώς τιμάται από την Εκκλησία η ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, ημέρα κατά την οποία εόρταζε την ονομαστική του εορτή ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος.

Στην ευχαριστιακή σύναξη προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από πνευματικά παιδιά του πολύκλαυστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Δανιήλ “Μνημονεύουμε τους κόπους του, τις θυσίες του, την έμπονη αγωνία του και τον συνεχή αγώνα του για την οικοδομή του Σώματος του Χριστού της Εκκλησίας, για την κατάρτιση και μαρτυρία των πιστών στην σύγχρονη κοινωνία και την προστασία των ψυχών του λογικού ποιμνίου της Εκκλησίας από την εκκοσμίκευση και την πνευματική αλλοτρίωση.”

Πρόσθεσε πως “θυμόμαστε τους ευθύβολους λόγους του που κήρυξε με προφητική παρρησία και αποστολική τόλμη, ζωρίς να διαπραγματεύεται ανταλλάσσοντας τα αιώνια με τα ρέοντα και πρόσκαιρα, τα άφθαρτα με τα φθειρόμενα, τα υψηλά με τα χαμερπή, την ελευθερία με τον συμβιβασμό, την αλήθεια με την σκοπιμότητα, την δικαιοσύνη με τα συμφέροντα,την πνευματική αξιοπρέπεια με το ευτελισμό της υπάρξεως του ανθρώπου.”

Εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του μακαριστού Χριστοδούλου, με την συμμετοχή του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ και του Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου και αρκετών πιστών, που αγάπησαν και νοσταλγούν στις μέρες μας τον μακαριστό Ιεράρχη.

Έψαλλε ο βυζαντινός χορός “Αντιφωνικό Μέλος” με Χοράρχη τον Γιώργο Καμαργιάρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ