Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:06

Σαντορίνη: Από το Μουσείο στην εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της μητρόπολης ο Αρχιεπίσκοπος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

«Συγκινούμαι διότι βλέπω αυτά για τα οποία μας μιλούσε ο πανεπιστημιακός μου δάσκαλος Σπυρίδων Μαρινάτος», δήλωσε ο Μακαριώτατος ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και θαύμασε τα προερχόμενα από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου ευρήματα.

Ακολούθως παρευρέθη στη λήξη του Προγράμματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης των στελεχών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το εν λόγω πρόγραμμα με θέμα «Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη πραγματικότητα», πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη, διά του Γραφείου Νεότητας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά το έτος 2015, με στόχο την παροχή των απαραίτητων εφοδίων στους κατηχητές, τα στελέχη κατασκηνώσεων και τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως στην εκπαίδευση.

Διατυπώθηκαν επιστημονικές θέσεις, απόψεις και προβληματισμοί πάνω σε θέματα ψυχολογικά και παιδαγωγικά που αφορούν στην παιδική και νεανική ηλικία με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες της παιδαγωγικής, παιδοψυχιατρικής, παιδοψυχολογίας και λογοθεραπευτικής.

Συντονιστής της υλοποίησης του Προγράμματος στη Θήρα ήταν ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ψυχίατρος και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος.

Ο Μακαριώτατος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία πραγματοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς έτσι οι κληρικοί και οι λαϊκοί συνεργάτες της Εκκλησίας παίρνουν τα απαραίτητα εφόδια και προβαίνουν σε ανανέωση των γνώσεών τους για τη διαποίμανση του λαού του Θεού.

Στην λήξη του προγράμματος παρευρέθηκαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και τα στελέχη του νεανικού έργου της και επιδόθηκαν από τον Μακαριώτατο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας οι σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ