Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:40

Σαλώνων Αντώνιος: “Η ζωή με τον Χριστό, προσφέρει προοπτική αιωνιότητος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Τα παιδιά αυτά συνειδητοποίησαν πως ο Χριστός είναι η ζωή και ο άνθρωπος χωρίς τον Χριστό δεν μπορεί να ζήσει. H ζωή με τον Χριστό προσφέρει προοπτική αιωνιότητας. Αν ζούμε χωρίς τον Χριστό, είμαστε όπως τα ζώα που γεννιούνται, αναπαράγωνται, πεθαίνουν και χάνονται. ” Με αυτά τα λόγια ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος παρουσίασε 3 νέα παιδιά από την χορωδία της ενορίας του Αγίου Λουκά Πατησίων, και τα οποία κατ’ εντολήν του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, χειροθέτησε σε αναγνώστες.

“Ο Θεός σας έδωσε ένα τάλαντο, την αγάπη για την Βυζαντινή Μουσική, κι εσείς το καλλιεργήσατε, το αυξήσατε και το προσφέρετε πάλι σε Αυτόν, με το να υμνείτε και να δοξάζετε το όνομά του, όπως λέμε και στην Θεία Ευχαριστία “Τα σα εκ των σων, σοι προσφέρομεν”

Η λήξη των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων, είχε συγκινησιακό χαρακτήρα. Στον Μεθέορτο Εσπερινό που τελέστηκε απόψε, χοροστάτούντος του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, τρεις νέοι που γαλουχήθηκαν με τα νάματα της Βυζαντινής Μουσικής και που διακονούν το αριστερό αναλόγιο του Ναού, με πρόταση του προϊσταμένου του Ναόυ π. Μαξίμου Ματθαίου και την έγκριση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, χειροθετήθηκαν  αναγνώστες.

Έτσι η φετινή πανήγυρη ολοκληρώνεται με την απονομή οφφικίων Οικονόμου για τρεις εφημερίου του Ναού χθες βράδυ στον Εσπερινό και με χειροθεσία στο χαμηλότερο βαθμό της ιεροσύνης,  τριών ιεροψαλτών.

Ο π. Μάξιμος Ματθαίος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Σαλώνων, με τον οποίο τους συνδέει φιλία από τα φοιτητικά χρόνια, για την τιμή να συμμετάσχει σε μια ακόμη πανήγυρη, με την ευχή ο Άγιος Λουκάς να τον φωτίζει στην υψηλή διακονία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ