Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 16:02

Σήκωσε το γάντι η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα – Σκληρά σχόλια στην παρέμβαση Πάϊατ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια μόλις ημέρα μετά τις σκληρές δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κατά τη ρωσικής παρεμβατικότητας σε εκκλησιαστικά ζητήματα, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα με αναρτήσεις της στο twitter σηκώνει το γάντι κατηγορώντας την αμερικανική πρεσβεία για αλαζονεία και ερασιτεχνισμό.

«Εκπλήττει η ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί διπλωμάτες τοποθετούνται για το λεπτό και περίπλοκο αυτό ζήτημα που έχει διχάσει ακόμα και τους κληρικούς και διακεκριμένους θεολόγους» γράφει στην είσημη σελίδα στο twitter η ρωσική πρεσβεία και συνεχίζει:

« Τέτοια αλαζονική (όπως συνήθως), επιφανειακή, ερασιτεχνική αντιμετώπισή του αποκαλύπτει την κερδοσκοπική  προσέγγιση της Ουάσιγκτον που περιφρονεί, εκ των πραγμάτων, την ενότητα της Ορθοδοξίας και συνειδητά την υπονομεύει. Οι ΗΠΑ δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν στις εκκλησιαστικές πτυχές του θέματος, εργαλειοποιώντας τη θρησκεία, ενώ ακόμα και η ίδια Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει: «Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Αφορμή για την σκληρή αυτή αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας ήταν η αναφορά του κ. Παϊατ κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την εκκλησιαστική διπλωματία στην Αθήνα, πως  «η Ρωσία χρησιμοποιεί τη θρησκεία ως μέρος μιας υβριδικής στρατηγικής, ως εργαλείο για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων και τη διάδοση ψευδών αφηγήσεων και αντιλήψεων».

«Αντί γελοίων κατηγοριών περί της «ρωσικής υβριδικής απειλής», οι Αμερικανοί αξιωματούχοι καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα, όπως η εξάλειψη των τραγικών συνεπειών για την ευρωπαϊκή ήπειρο από την αποσταθεροποιητική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αλλού» απάντησε η ρωσική πρεσβεία.

Είναι η πρώτη φορά που οι δυο διπλωματικές αποστολές στην Ελλάδα έρχονται σε τόσο σκληρή δημόσια σύγκρουση από την ημέρα που ξεκίνησε η υπόθεση του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση και στο Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ