Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:28

Σέρρες: Τα παιδιά γιόρτασαν τη λήξη των κατηχητικών σχολείων της μητρόπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το γραφικό εκκλησάκι του αγίου Δημητρίου που βρίσκεται πάνω από το χωριό Εμμανουήλ Παπά των Σερρών κατέκλυσαν χθες το απόγευμα τα νιάτα της μητρόπολης Σερρών για να εορτάσουν τη λήξη των κατηχητικών τους σχολείων.

Σε ένα τόπο με πλούσια φυσική ομορφιά, τα παιδιά κι οι νέοι της μητρόπολης, αφού παρακολούθησαν τον αρχιερατικό εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, γέμισαν το προαύλιο του ναού με τις φωνές, τα γέλια και τα τραγούδια τους, παρουσιάζοντας μια εορταστική εκδήλωση για τη λήξη του κατηχητικού έτους.

Στο τέλος του εσπερινού, ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος εξέφρασε στα παιδιά τη διαρκή αγωνία και το ενδιαφέρον του για αυτά. “Η στοργή κι η μέριμνα της τοπικής μας Εκκλησίας είναι συνεχής για τους νέους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεολόγος.

Ακόμη, ως πνευματικός τους πατέρας, ο μητροπολίτης Σερρών προέτρεψε τα παιδιά να έχουν βαθιές πνευματικές ρίζες στη ζωή τους και να ανακαλύψουν την ομορφιά της πίστεως και της Εκκλησίας γιατί “αν δεν έχετε βαθιές ρίζες, όταν θα έρθουν τα προβλήματα στη ζωή σας, θα χάσετε τον προσανατολισμό σας”.

Ο κ. Θεολόγος, απευθυνόμενος στα παιδιά, είπε ότι “η Εκκλησία μας δεν σας θέλει κλεισμένους σε ένα μπουκάλι. Σας θέλει αγωνιστές και νικητές”.

Αναφερόμενος στη σημασία των κατηχητικών σχολείων, ο μητροπολίτης Σερρών τόνισε στα παιδιά ότι “οι γονείς σας κάνουν την καλύτερη επένδυση και σας εμπιστεύονται στα κατηχητικά σχολεία. Υπάρχουν διάφορες σειρήνες στον κόσμο που δεν θέλουν τους νέους συγκροτημένους”.

Στο τέλος του εσπερινού, ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος χάρισε σε όλα τα παιδιά από ένα σταυρουδάκι, προτρέποντάς τα να το φοράνε πάντοτε γιατί “είναι το φυλαχτήριο στη ζωή μας, η ασπίδα που μας προστατεύει από τις επιθέσεις του διαβόλου”.

Μετά τον εσπερινό, ο προϊστάμενος του Γραφείου Νεότητας της μητρόπολης Σερρών πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέκης, ο οποίος είχε και την ευθύνη της όλης διοργάνωσης της εκδήλωσης, καλωσόρισε τα παιδιά και τα επαίνεσε για τη συμμετοχή τους στα κατηχητικά σχολεία της μητρόπολης κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο πατήρ Γεώργιος ευχαρίστησε τόσο τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση όσο και τον μητροπολίτη Σερρών ο οποίος είναι “εις τύπον και τόπον Χριστού, συμπαραστάτης, δάσκαλος, πατέρας μας”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνεργάτιδα του Γραφείου Νεότητας κ. Στέλλα Νικήσιανλη έκανε τον απολογισμό του κατηχητικού έτους και μίλησε για τις δράσεις που πραγματοποίησαν τα κατηχητικά σχολεία της μητρόπολης Σερρών κατά τη διάρκεια του έτους, το οποίο ήταν αφιερωμένο στους Νεομάρτυρες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά αφηγήθηκαν τη ζωή του Νεομάρτυρα αγίου Ιωάννη του Σερραίου ενώ μια τελειόφοιτη μαθήτρια του Λυκείου εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη της για όσα προσφέρει το κατηχητικό στη ζωή των νέων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε πολλά παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά με χαρά κι ενθουσιασμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ