Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:36

Σέρρες: Τα νιάτα της μητρόπολης τραγουδούν για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Με μια ξεχωριστή και άρτια οργανωμένη μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο “Η Εκκλησία του Κυρίου που παροικεί στις Σέρρες”, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης, τα νιάτα της μητρόπολης Σερρών θέλησαν να τιμήσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Η παιδική ορχήστρα- χορωδία και η χορωδία νέων “Αγγέλων Φωνές” της μητρόπολης Σερρών παρουσίασαν ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με αναστάσιμους ύμνους, χριστιανικά και έντεχνα τραγούδια αλλά και αγγλόφωνα άσματα.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ για την μητρόπολη Σερρών, τους ναούς και τα μοναστήρια της, τις φιλανθρωπικές της δράσεις καθώς και τις δραστηριότητες των κατηχητικών της σχολείων.

Οι κάτοικοι της πόλης κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο για να καμαρώσουν τα παιδιά τους καθώς και για να απολαύσουν τις μελωδικές τους φωνές.

Ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, στο τέλος της εκδήλωσης, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το πρόγραμμα που παρουσίασαν τα παιδιά της τοπικής Εκκλησίας ενώ τα επαίνεσε για το χρόνο που δαπάνησαν στην προετοιμασία της εκδήλωσης και όχι για το παιχνίδι ή την ξεκούρασή τους.

Ακόμη, επεσήμανε τα μηνύματα που έδωσαν τα παιδιά μέσα από τα τραγούδια που παρουσίασαν, όπως η φιλία, η αγάπη στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη, είπε ότι στο πρόσωπό του βλέπει “έναν μάρτυρα που κουβαλά τον Σταυρό που μας οδηγεί στην ανάσταση”.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι καμάρωσε τα παιδιά ενώ χαρακτήρισε την εκδήλωσή τους ως “ό,τι ωραιότερο, σαν επιστέγασμα της σημερινής ευλογημένης ημέρας”.

“Ένα μέρος της καρδιάς μου θα μείνει κοντά σας, θα προσεύχομαι για εσάς και θα σας ευγνωμωνώ για τις όμορφες στιγμές που ζω κοντά σας”, δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος ενώ ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών που τα εμπιστεύονται στην στοργική αγκαλιά της εκκλησίας.

Επίσης, είπε ότι ο μητροπολίτης Σερρών είναι αξιέπαινος καθώς δεν ενδιαφέρεται μόνο για την πνευματική, θρησκευτική κι εκκλησιαστική ζωή του τόπου αλλά και στην πολιτιστική ανάδειξή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ