Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 20:05

Σέρρες: Εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης διοργάνωσε η μητρόπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η τοπική μας Εκκλησία, με πρώτο τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, θέλουσα να συμβάλλει ουσιαστικά στον εορτασμό της ιστορικής για την πόλη επετείου της απελευθερώσεώς της, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης στην κεντρική πλατεία των Σερρών.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν η απόδοση της οφειλομένης τιμής προς τους ηρωικούς πατέρες μας, οι οποίοι με πολλές θυσίες, οι οποίες συχνά έφθασαν μέχρις αίματος, χάρισαν την ελευθερία της πόλεώς μας. Ιδιαίτερη όμως ήταν η τιμή προς τον ήρωα Μητροπολίτη Σερρών Απόστολο Χριστοδούλου, που αγωνίσθηκε ως το τέλος κοντά στο βασανισμένο ποίμνιό του, για την ελευθερία της πατρίδος.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Ιορδάνης Θεμελίδης, Γενικός Διευθυντής του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μίλησε με θέμα: ‘’Ψηφίδες Ιστορίας της απελευθέρωσης της πόλεως των Σερρών’’.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα των ημερών της απελευθέρωσης της πόλης και σκιαγράφησε το ρόλο και τις αρετές του Μητροπολίτου Αποστόλου, ο οποίος στις κρίσιμες στιγμές για την πόλη μας επετέλεσε με συναίσθηση ευθύνης και απαράμιλλο ηρωισμό το καθήκον του προς τον τόπο μας και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Μαξιμείου Ιδρύματος παρουσίασε ένα πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε αφ’ ενός μεν ‘’πατριωτικά’’ τραγούδια από την πολύτιμη εθνική μας παράδοση και αφ’ ετέρου ένα αρμονικό απάνθισμα παραδοσιακών τραγουδιών από την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση, με διευθυντή και χοράρχη τον κ. Μιχάλη Μπουρέλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ