Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:30

Ρουμανίας Δανιήλ: “Λυπούμαστε για αυτό που συμβαίνει στη Συρία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την θλίψη του εξέφρασε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας Δανιήλ, για τα γεγονότα στη Μ. Ανατολή και ιδιαίτερα στην Συρία,  κατά την επίσκεψη ομάδας ορθόδοξων προσκυνητών από τη Μέση Ανατολή που επισκέπτονται το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Ο κ. Δανιήλ εξέφρασε την ανησυχία και παράλληλα την αλληλεγγύη του για την κατάσταση των Χριστιανών στη Συρία λέγοντας “Λυπούμαστε που υπάρχει πόλεμος στη Συρία, καθώς υπάρχει αφθονία Χριστιανών που λόγω του πολέμου έχουν διωχθεί. Προσευχόμαστε για να επιτευχθεί η ειρήνη και να επιστρέψουν πίσω οι αυτοί που διώχθηκαν, καθώς ο Χριστιανισμός είναι αποστολική θρησκεία και η παλαιότερη εκεί .

Οι προσκυνητές συνοδεύονταν από τον Πατριαρχικό Επίτροπο στην Ρουμανία, Επίσκοπο Ερζερούμ (Πατριαρχείου Αντιοχείας) κ. Κουαϊς, και το προσκύνημα που πραγματοποιήθηκε ήταν αφιερωμένο στον Άγιο νεομάρτυρα Ηγεμόνα Κωνσταντίνο Μπρινκοβεάνου και τους υιούς αυτού.

Όπως ανέφερε ο Πατριάρχης Δανιήλ “είμαστε ευτυχείς που αυτές τις μέρες, επισκεφθήκατε διάφορα προσκυνήματα του Πατριαρχείου Ρουμανίας”, ενώ υποσχέθηκε πως “όταν σταματήσει ο πόλεμο θα επισκεφθούν τα προσκυνήματα στη Συρία.”

Είναι η δεύτερη ομάδα που πραγματοποιεί αυτό το προσκύνημα στα βήματα του Αγίου Μαρτύρων από το Μπρινκοβένι. Προσκυνητές προέρχονταν από την Ιορδανία, τη Συρία και το Λίβανο, ενώ επισκέφθηκαν και το Μουσείο της Πατριαρχικής κατοικίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ