Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:46

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ραγδαία αύξηση που φτάνει το 290% σημείωσαν οι επισκέψεις στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που ίδρυσαν και λειτουργούν από κοινού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα τρεισήμισι χρόνια της λειτουργιάς του ( 2012-2015).

Συγκεκριμένα, το 2012 δέχθηκε 5.500 επισκέψεις ανασφάλιστων πολιτών , 12.000 το 2014 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το 2015 οι επισκέψεις θα φτάσουν τις 16.000.

Συνολικά, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, έχει δεχθεί, μέχρι σήμερα, 31.500 ιατρικές επισκέψεις. Καθημερινά, πάνω από 100 πολίτες δέχονται την φροντίδα 63ων γιατρών, 23ων ειδικοτήτων καθώς και 150 εργαστηριακών και κλινικών ιατρών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς χορηγούνται δωρεάν 300-500 φάρμακα την ημέρα.

Το Ιατρείο έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και μέσα στα τριάμισι χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 25 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα και έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη δραστηριότητα του Ιατρείου τόνισε τα εξής:
«Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο είναι δίπλα στον ασθενή και στον αναξιοπαθούντα πολίτη που τον έχει ανάγκη. Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχουν βρει καταφύγιο οι αναξιοπαθούντες και οι ανασφάλιστοι ασθενείς που «χτύπησε» η οικονομική κρίση. Παράλληλα προσπαθούμε να φτάσουμε μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας, για να στηρίξουμε τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια μας όσο η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει αυτούς τους ανθρώπους, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνει κανένας συνάνθρωπος μας αβοήθητος ,σε όποια γωνιά της χώρας και εάν κατοικεί.»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας, αναφέρθηκε στην προσφορά των εθελοντών ιατρών και πολιτών λέγοντας: «Εδώ και τρτεισίμιση, δίνουμε καθημερινή μάχη, για όλους εκείνους που έχασαν όχι μόνο τη φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα, αλλά και την ίδια τους την υγεία. Κάποιος έπρεπε να τους φροντίσει. Και η απάντηση ήρθε μέσα από τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου. Η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει θέση και λόγο στο να υποστηρίξει και να υπηρετήσει την ανθρώπινη ανάγκη με αξιοπρέπεια και σεβασμό με αποφασιστικότητα και συνέπεια».

Τα τριάμισι χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου συγκεντρώθηκαν 1.500.000 φάρμακα, στα πλαίσια του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε» και έγιναν 45 αποστολές φαρμάκων σε 22 Δήμους, σε πέντε Δημόσια νοσοκομεία, σε πέντε Μητροπόλεις , σε τέσσερα Κέντρα Υγείας, σε δύο Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, σε εννέα Προνοιακά Ιδρύματα και σε τρία Σωφρονιστικά καταστήματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ